Nyheter

04.05.2016

Telering kjøper COMUNiT AS

COMUNiT leverer hardware, løsninger og drift innen IT og data, og har vært en konkurrent til Telering kjeden. COMUNiT er franchisebasert og de 15 forhandlerne i kjeden vil etter kjøpet bli forhandlere tilknyttet Telering-kjeden. Samlet vil forhandlerne i Telering-kjeden nå passere 1,6 milliarder kroner i omsetning i 2016.

Sterk posisjon
- Telering-kjeden har en sterk posisjon i SMB-markedet på mobilkommunikasjon. Overtakelsen innebærer at vi får tilgang til enda mer kompetanse, utvidet distribusjon og økt slagkraft innenfor IT og data. Vi ser en klar utvikling der det tradisjonelle skillet mellom kommunikasjon og IT for lengst er visket ut, sier administrerende direktør Trond Voll i Telering-kjeden, og fortsetter:
- Mobilitet i arbeidsstyrken forutsetter at IT-parken og løsningene i bedriftsmarkedet legger til rette for å kunne arbeide uavhengig av tid og sted og på tvers av mobiltelefoner, nettbrett og PCer. 

Størst i SMB-markedet
Daglig leder Jørn Jamissen i COMUNiT er meget fornøyd med den nye konstellasjonen. 
- IT-bransjen er helt avhengig av beste mulige marginer, og det nye samlede volumet på IT vil gjøre Telering til Norges største i SMB-markedet. Samtidig har kjeden sett en økning av kunder som ønsker én felles leverandør innenfor IT og Telekom, sier han. 
Jamissen vil gå inn i en nyopprettet stilling som leder for IT og Data.

Nær 115 forhandlere
Ved inngangen til 2016 vil det være nærmere 115 forhandlere i Telering-kjeden.
Kjeden er landsdekkende og leverer rådgivning, telefon-og dataløsninger, nettbrett, pc, mobiltelefoner og support. Telering har flere kommuner på kundelisten og statlige selskaper som kommer i tillegg til en betydelig portefølje i SMB markedet.

Telenor og NetCom
- Vi er opptatt av samspill og samarbeid mellom forhandlere. En kontrakt gir gjerne ringvirkninger til andre forhandlere fordi vi har god geografisk spredning, sier Voll. Telering er dessuten alene om å tilby både Telenor og NetCom til kundene. 
- Når vi kan tilby både NetCom og Telenor blir vi en mer interessant partner. For bedriftsmarkedet er gevinstpotensialet knyttet til mobilitet først og fremst knyttet til økt produktivitet. Da er kundetilpasset rådgivning og riktige løsninger viktigere enn å pushe produkter og løsninger fra en enkelt leverandør, påpeker Voll


Følgende forhandlere vil tre inn i Telering Bedrift etter overtakelsen:


1-2-3 Data Applestore AS - Oslo
A H Larsen Consult AS - Narvik
Comtech AS - Larvik
Comtech Hosting AS - Larvik
Fana Data AS - Rådal/Bergen
Infotec AS - Geilo
Infotec AS - Gol
ITParken AS - Jørpeland
Lidvard Arvesen AS - Notodden
Lidvard Arvesen AS - Rjukan
Medic IT AS - Oslo
Pippin AS - Kr.Sand Sentrum
Pippin AS - Kr.Sand Sørlandssenteret
Ryfylke Bok & IT AS - Sand
Ryfylke Bok & IT AS - Sauda
Sinus Data AS - Sandnessjøen
Tell AS - Sandnes
Wenma AS - Larvik
Wenma AS - Sandefjord
WiCan Data AS - Kråkerøy/Fredrikstad